Just Eat Takeaway.com onderzoekt de verkoop van Grubhub binnen een jaar na aankoop (2024)

Just Eat Takeaway.com, Europa's grootste maaltijdbezorger, heeft een reeks stappen aangekondigd om zijn zakelijke fortuin nieuw leven in te blazen. Na recordorders tijdens de pandemie te hebben gezien, staat de voedselbezorggigant onder druk van investeerders. Nu zijn aandelen sinds oktober 2020 tweederde van zijn waarde hebben verloren, heeft CEO Jitse Groen enkele drastische stappen onthuld.

Een van de grootste verrassingenrises was Eet gewoon Takeaway.com's aankondiging dat het op zoek is naar de verkoop van het in de VS gevestigde Grubhub, minder dan een jaar na de aankoop. Sommige van de beslissingen die worden aangekondigd als onderdeel van een handelsupdate weerspiegelen de overtuiging in de sector dat consumentenbestedingen zouden kunnen vertragen voor voedselbezorgers.

Just Eat Takeaway.com bereidt zich voor om Grubhub te ontladen

In 2021 nam Takeaway Grubhub over in een deal van $ 7.3 miljard en Reuters rapporteert dat het bedrijf een verlies heeft geleden van een miljard euro. Met investeerders die vragen stellen over de waardering van verlieslatende technologiebedrijven, zou Grubhub volledig verkocht kunnen worden of als een partnerschap kunnen blijven bestaan.

Grubhub was een kostbaar bezit voor Just Eat Takeaway.com en de beslissing om het in minder dan een jaar te verkopen, laat zien hoe begunstigden van een pandemie niet langer gunstig worden beoordeeld door investeerders. Groen bevestigde verder dat het bedrijf bankiers heeft ingehuurd om een ​​mogelijke verkoop van Grubhub of een strategisch partnerschap te onderzoeken.

Het is niet zeker of deze strategische actie zal worden overeengekomen, maar Groen vertelde verslaggevers dat het bedrijf in gesprek is over een mogelijke verkoop. De beslissing om te verkopen GrubHub komt na Cat Rock, de tweede grootste aandeelhouder van Just Eat Takeaway.com bekritiseerd de aankoop van Grubhub en heeft erop aangedrongen het bedrijf te verkopen.

Ondanks zijn sterke positie in steden aan de oostkust en in het bijzonder in New York, heeft Grubhub moeite gehad om zijn winstgevendheid te vergroten, gedeeltelijk vanwege de limieten op commissies die het tijdens de pandemie aan restaurants in rekening brengt.

Focus op bruto transactiewaarde

Groen en Just Eat Takeaway.com staan ​​onder toenemende druk om de waarde voor investeerders te verhogen en dat blijkt uit de trading update. Het bedrijf onthulde dat de bruto transactiewaarde € 7.2 miljard bedroeg in het eerste kwartaal van 2022. Dit komt neer op een groei van 4 procent in GTV over dezelfde periode van 2021 en dit wordt voornamelijk veroorzaakt door een hogere gemiddelde transactiewaarde.

Het bedrijf biedt ook een leidraad waarin het nu verwacht dit jaar een groei van gemiddeld eencijferig te zien in de bruto transactiewaarde. Het heeft eerder voorspeld dat GTV in 2022 halverwege de tienerjaren zal groeien en de langetermijndoelstelling van het bedrijf is om de komende vijf jaar een overschot van € 30 miljard aan GTV toe te voegen.

De groei blijft uitdagend in het tweede kwartaal

In zijn handelsupdate onthulde Just Eat Takeaway.com ook dat groei in het tweede kwartaal van dit jaar een uitdaging zal blijven voor het bedrijf. Ondanks de uitdaging verwacht het dat de belangrijkste groeifactoren, zoals de gemiddelde maandelijkse bestelfrequentie en terugkerende klanten, boven het niveau van vóór de pandemie zullen blijven.

Het bedrijf zegt tijdens de pandemie in korte tijd te hebben geprofiteerd van een snel groeiend klantenbestand. Het heeft sinds april 20 meer dan 2020 miljoen actieve consumenten toegevoegd en wordt nu geconfronteerd met een hoger dan normaal absoluut churn-niveau. Nu de Europese economie opengaat, zal naar verwachting een groot percentage van de bevolking weer gaan dineren, wat de zaken van platforms zoals Takeaway verder zal schaden.

Verhoogde winstgevendheid topprioriteit

Voor het management is de hoogste prioriteit het verbeteren van de winstgevendheid en het streeft ernaar dit te doen door zich te concentreren op het verhogen van de omzet per bestelling. Het bedrijf is ook van plan om de koerierskosten per bestelling te verbeteren en de overhead- en bedrijfskosten te verlagen.

De voedselbezorggigant verwacht dat de winstgevendheid gedurende het jaar geleidelijk zal verbeteren en verwacht in 2023 terug te keren naar een positieve aangepaste EBITDA. GTV. De aangepaste EBITDA-marge op lange termijn zal naar verwachting meer dan 2022 procent van de GTV bedragen.

Strategische samenwerking met McDonald's

Vorige maand was Just Eat Takeaway.com aangekondigd een langdurig wereldwijd strategisch partnerschap met McDonald's om de bezorging uit te breiden. Het idee van deze deal was om de operationele efficiëntie te verbeteren en het bestaande lokale partnerschap te versterken.

Het bedrijf zegt dat het de samenwerking nog steeds ziet als een manier om "operationele en efficiëntieverbeteringen te stimuleren". Het ziet de samenwerking met McDonald's ook als een manier om extra marketingaandacht te genereren.

Druk van investeerders

De door Just Eat Takeaway.com aangekondigde acties zijn duidelijk een poging om zijn investeerders te sussen. Naast Cat Rock is hedgefonds Lucerne Capital Management een andere uitgesproken criticus van het bedrijf. Hoewel we de omvang van zijn belang niet kennen, zei het hedgefonds vorige week dat het tijdens zijn aandeelhoudersvergadering in mei tegen de herbenoeming van Brent Wissink, CFO van het bedrijf, zal stemmen.

Na een piek boven de 100 in oktober 2020, hebben de aandeelhouders van Just Eat Takeaway.com zijn waarde met tweederde zien afkalven en ligt het slechts marginaal boven de IPO-prijs van 2016. Beleggers over de hele wereld worden kritisch over technologiebedrijven met een enorme churn maar weinig om in waarde uit te drukken. Just Eat Takeaway.com is een van de belangrijkste spelers op het gebied van maaltijdbezorging om de toorn van investeerders het hoofd te bieden.

Just Eat Takeaway.com onderzoekt de verkoop van Grubhub binnen een jaar na aankoop (2024)
Top Articles
Marine who died trying to save crew in fiery Osprey crash to receive service's top noncombat medal
Used Honda Cars for Sale Near Portage Lakes, OH Under $8,000 | Cars.com
Spasa Parish
Rentals for rent in Maastricht
159R Bus Schedule Pdf
Sallisaw Bin Store
Black Adam Showtimes Near Maya Cinemas Delano
Espn Transfer Portal Basketball
Pollen Levels Richmond
11 Best Sites Like The Chive For Funny Pictures and Memes
Things to do in Wichita Falls on weekends 12-15 September
Craigslist Pets Huntsville Alabama
Paulette Goddard | American Actress, Modern Times, Charlie Chaplin
What's the Difference Between Halal and Haram Meat & Food?
R/Skinwalker
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Jennifer Lenzini Leaving Ktiv
Justified - Streams, Episodenguide und News zur Serie
Epay. Medstarhealth.org
Olde Kegg Bar & Grill Portage Menu
Cubilabras
Half Inning In Which The Home Team Bats Crossword
Amazing Lash Bay Colony
Juego Friv Poki
Dirt Devil Ud70181 Parts Diagram
Truist Bank Open Saturday
Water Leaks in Your Car When It Rains? Common Causes & Fixes
What’s Closing at Disney World? A Complete Guide
New from Simply So Good - Cherry Apricot Slab Pie
Drys Pharmacy
modelo julia - PLAYBOARD
Poker News Views Gossip
Abby's Caribbean Cafe
Joanna Gaines Reveals Who Bought the 'Fixer Upper' Lake House and Her Favorite Features of the Milestone Project
Tri-State Dog Racing Results
Navy Qrs Supervisor Answers
Trade Chart Dave Richard
Lincoln Financial Field Section 110
Free Stuff Craigslist Roanoke Va
Stellaris Resolution
Wi Dept Of Regulation & Licensing
Pick N Pull Near Me [Locator Map + Guide + FAQ]
Crystal Westbrooks Nipple
Ice Hockey Dboard
Über 60 Prozent Rabatt auf E-Bikes: Aldi reduziert sämtliche Pedelecs stark im Preis - nur noch für kurze Zeit
Wie blocke ich einen Bot aus Boardman/USA - sellerforum.de
Infinity Pool Showtimes Near Maya Cinemas Bakersfield
Dermpathdiagnostics Com Pay Invoice
How To Use Price Chopper Points At Quiktrip
Maria Butina Bikini
Busted Newspaper Zapata Tx
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated:

Views: 5857

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.