Wat is Load Balancing? - HAProfs.com (2024)

Wat is Load Balancing? - HAProfs.com (1)

Het opladen van je elektrische auto via een privélaadpaal heeft veel voordelen. Het is goedkoper dan laden bij een publieke laadpaal en je bent altijd verzekerd van een laadplek. Of je echter altijd voldoende stroom hebt, is een ander verhaal. Met Dynamic Load Balancing voorkom je stroomstoringen en zorg je voor een stabiele energievoorziening.

Wanneer je een laadpaal voor thuis installeert, zal je stroomverbruik aanzienlijk toenemen. Tijdens het opladen van je auto kan het stroomverbruik snel meer dan de helft van de gemiddelde elektriciteitscapaciteit van je woning innemen. Het opladen van een elektrische auto vraagt al snel een aanzienlijke hoeveelheid stroom. Als je tegelijkertijd andere energie-intensieve apparaten gebruikt, zoals een boiler, elektrische oven of inductiekookplaat, kan dit leiden tot overbelasting van je elektrische installatie. Dit wil je voorkomen, want het laatste wat je wilt is dat de stroom uitvalt wanneer je net de aardappels opzet.

Load Balancing, wat is het?

Load Balancing is een techniek die ervoor zorgt dat de elektrische installatie in huis niet overbelast raakt. Wanneer het stroomverbruik te hoog wordt, kunnen zekeringen in de meterkast afschakelen, wat resulteert in stroomuitval. Apparaten gebruiken ampère, een eenheid die aangeeft hoeveel stroom een apparaat verbruikt. Load Balancing vermindert dit risico door de stroomtoevoer naar de laadpaal te reguleren.

Load Balancing werkt door continu het totale stroomverbruik in huis te monitoren. Wanneer meerdere apparaten tegelijkertijd veel stroom vragen, kan dit leiden tot een piekbelasting. In een dergelijk scenario zorgt Load Balancing ervoor dat de laadpaal tijdelijk minder stroom ontvangt, zodat de totale belasting binnen veilige grenzen blijft. Dit voorkomt niet alleen het afschakelen van zekeringen, maar beschermt ook gevoelige apparatuur tegen stroomonderbrekingen en mogelijke schade.

heb ik load balancing nodig bij laadpaal?

Of Load Balancing noodzakelijk is, hangt af van je specifieke omstandigheden. In een huishouden met meerdere energie-intensieve apparaten, zoals een waterpomp en een inductiekookplaat, is het sterk aan te raden om een laadpaal met Load Balancing te gebruiken. Deze technologie zorgt ervoor dat het stroomverbruik gebalanceerd blijft door het stroomverbruik van de laadpaal te verminderen wanneer andere apparaten tegelijkertijd stroom nodig hebben, waardoor stroomuitval wordt voorkomen.

In huizen waar de elektrische infrastructuur al zwaar belast wordt door meerdere apparaten die veel stroom verbruiken, kan het toevoegen van een laadpaal zonder Load Balancing tot problemen leiden. Zekeringen kunnen doorslaan en er kunnen storingen ontstaan, wat ongemak en mogelijk schade aan apparatuur kan veroorzaken. Met Load Balancing kan de laadpaal detecteren wanneer andere apparaten veel stroom verbruiken en vervolgens de stroomtoevoer naar de auto tijdelijk verminderen. Zodra de vraag naar stroom van andere apparaten afneemt, verhoogt de laadpaal automatisch de stroomtoevoer naar de auto weer.

Daarnaast kan Load Balancing ook bijdragen aan een efficiënter energiebeheer binnen het huishouden. Door de stroomverdeling te optimaliseren, kan piekbelasting worden voorkomen en kan de energierekening mogelijk verlaagd worden. Dit is vooral belangrijk in tijden van hogere energiekosten en bij een groter aantal elektrische apparaten in huis. Load Balancing biedt dus niet alleen een technische oplossing voor overbelasting, maar kan ook financieel voordelig zijn.

Voor gezinnen die overwegen om over te stappen op een elektrische auto, is het verstandig om vooraf te evalueren of hun huidige elektrische installatie voldoende capaciteit heeft. Het installeren van een laadpaal met Load Balancing kan dan een cruciale stap zijn om toekomstige problemen te voorkomen en om een duurzame en betrouwbare manier van elektrisch rijden te garanderen.

Stroomcapaciteit berekenen

Om te bepalen hoeveel stroom je maximaal kunt gebruiken, is het cruciaal om de maximale capaciteit van je meterkast te achterhalen. Deze informatie kun je doorgaans terugvinden op de jaarrekening van je energieleverancier. Daarnaast kun je gedetailleerde inzichten verkrijgen door gebruik te maken van de Slimme Meter Gateway van Smart Gateways. Deze WiFi-P1 meter sluit je aan op je slimme meter en biedt via de energieverbruiksmanager een uitgebreid overzicht van je stroomverbruik.

Wat is Load Balancing? - HAProfs.com (2)

Met de Slimme Meter Gateway krijg je real-time data over het energieverbruik van verschillende apparaten in je huis. Dit helpt je om te begrijpen welke apparaten de meeste stroom verbruiken en wanneer je piekverbruik optreedt. Als je merkt dat je stroomverbruik de maximale capaciteit van je meterkast dreigt te overschrijden, is het verstandig om te investeren in een laadpaal met Load Balancing.

Welke verschillende typen van Load Balancing zijn er?

Er zijn twee manieren van Load Balancing: Dynamic Load Balancing en Smart Charging. Beide methoden helpen om het stroomverbruik van de laadpaal te beheersen. Hieronder worden deze concepten nader toegelicht:

Dynamic Load Balancing
Deze methode wordt toegepast wanneer je één laadpaal hebt. De laadpaal communiceert automatisch met de meterkast om te bepalen hoeveel stroom beschikbaar is. Als er veel stroom in huis wordt gebruikt, gaat er minder stroom naar de laadpaal. Zodra het stroomverbruik in huis afneemt, kan er weer meer stroom naar de laadpaal gaan. Het laadvermogen wordt dus dynamisch aangepast aan de beschikbare stroom.

Smart Charging
Smart Charging werkt op een vergelijkbare manier als Dynamic Load Balancing, maar wordt gebruikt wanneer er meerdere laadpalen zijn, zoals op kantoorlocaties. Alle laadpalen zijn met elkaar verbonden en de stroom wordt verdeeld om overbelasting te voorkomen. Als er bijvoorbeeld slechts één auto laadt, wordt de maximale stroomtoevoer gebruikt. Bij meerdere auto’s wordt de stroom gelijkmatig verdeeld, zodat het stroomnetwerk niet overbelast raakt. Dit betekent dat de auto’s langzamer opladen, maar overbelasting wordt voorkomen.

Opladen met zonnepanelen

Als je een laadpaal en zonnepanelen hebt, werken deze twee systemen goed samen met Dynamic Load Balancing. Bij het opladen van je elektrische auto maakt de laadpaal eerst gebruik van de stroom die door de zonnepanelen wordt opgewekt. Zonder Load Balancing wordt alle opgewekte zonne-energie eerst in huis gebruikt voordat het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Als de zonnepanelen niet genoeg stroom leveren, haalt de laadpaal automatisch extra stroom van het reguliere stroomnetwerk. Hierdoor kun je je elektrische auto op een duurzame manier opladen met zonne-energie.

Laadpaal met Dynamic Load Balancing aansluiten

Het aansluiten van een laadpaal met Dynamic Load Balancing werkt in principe op dezelfde manier als het aansluiten van een reguliere laadpaal. Wel moet er nog een extra module worden geplaatst in de meterkast. Dat is namelijk nodig om het stroomverbruik te meten. Het kan ook zijn dat je al een slimme meter hebt, dan kan de laadpaal daarmee verbonden worden. In dat geval kun je de Slimme Meter Gateway van Smart Gateways met actieve splitter gebruiken. Deze WiFi-P1 meter heeft twee aansluitingen. Één aansluiting (IN) sluit je aan op de slimme meter, de andere aansluiting (OUT) sluit je aan op de load-balancing module van de laadpaal.

Wat is Load Balancing? - HAProfs.com (3)

P1 Aansluiting verlengen via WiFi

Soms komt het voor dat de laadpaal niet in de buurt van de slimme meter staat. In dat geval kun je de P1 aansluiting draadloos verlengen via jouw wifi netwerk. Het voordeel hiervan is, dat je geen kabels hoeft te trekken. Dit scheelt enorm in kosten. Hiervoor heb je twee Slimme Meter Gateways nodig. Één gateway sluit je aan op de slimme meter, de andere gateway sluit je aan op de laadpaal. De gateway die je op de laadpaal aansluit, communiceert met de gateway bij de slimme meter en geeft de gegevens die nodig zijn voor load balancing door aan de laadpaal. In dit artikel lees je daar meer over: https://smartgateways.nl/slimme-meter-bridge-extender-splitter/

Wat is Load Balancing? - HAProfs.com (2024)
Top Articles
Which cars won't make it to 2025? Roundup of discontinued models
Pacers set to be on ESPN or TNT nine times in 2024-25
Funny Roblox Id Codes 2023
Golden Abyss - Chapter 5 - Lunar_Angel
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Joi Databas
DPhil Research - List of thesis titles
Shs Games 1V1 Lol
Evil Dead Rise Showtimes Near Massena Movieplex
Steamy Afternoon With Handsome Fernando
Which aspects are important in sales |#1 Prospection
Detroit Lions 50 50
18443168434
Zürich Stadion Letzigrund detailed interactive seating plan with seat & row numbers | Sitzplan Saalplan with Sitzplatz & Reihen Nummerierung
Grace Caroline Deepfake
978-0137606801
Nwi Arrests Lake County
Justified Official Series Trailer
London Ups Store
Committees Of Correspondence | Encyclopedia.com
Pizza Hut In Dinuba
Jinx Chapter 24: Release Date, Spoilers & Where To Read - OtakuKart
How Much You Should Be Tipping For Beauty Services - American Beauty Institute
Free Online Games on CrazyGames | Play Now!
Sizewise Stat Login
VERHUURD: Barentszstraat 12 in 'S-Gravenhage 2518 XG: Woonhuis.
Jet Ski Rental Conneaut Lake Pa
Unforeseen Drama: The Tower of Terror’s Mysterious Closure at Walt Disney World
Ups Print Store Near Me
C&T Wok Menu - Morrisville, NC Restaurant
Nesb Routing Number
Olivia Maeday
Random Bibleizer
10 Best Places to Go and Things to Know for a Trip to the Hickory M...
Black Lion Backpack And Glider Voucher
Gopher Carts Pensacola Beach
Duke University Transcript Request
Lincoln Financial Field, section 110, row 4, home of Philadelphia Eagles, Temple Owls, page 1
Jambus - Definition, Beispiele, Merkmale, Wirkung
Netherforged Lavaproof Boots
Ark Unlock All Skins Command
Craigslist Red Wing Mn
D3 Boards
Jail View Sumter
Nancy Pazelt Obituary
Birmingham City Schools Clever Login
Thotsbook Com
Funkin' on the Heights
Vci Classified Paducah
Www Pig11 Net
Ty Glass Sentenced
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 5910

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.